Avenida.no

Oppdag det ekte Spania

Mange nordmenn reiser til Spania, men mange av turistene opplever aldri det ekte Spania. De holder seg på strendene og turiststedene, og blir kanskje med på en organisert busstur et eller annet sted. Men alt dette er tilrettelagte opplevelser, som egentlig ikke lar deg bli kjent med landet og kulturen. Neste gang du er i Spania, bør du gjøre noe med det.
Til fots
Den beste måten å oppdage et sted på, er å gå til fots. Da kommer du mer i kontakt med folk, med lyder og lukter, og du kan gå inn i smale gater der det kanskje ikke er plass til biler. Du kan gå alene eller sammen med venner, og det viktigste du trenger er et par gode sko, og eller kanskje et fotoapparat eller et mobilkamera, samt godt humør og noen penger i lomma. Du kan selvsagt ta med deg bankkortet, men det er ikke sikkert småbutikker i bakgatene har kortautomater, så ta med noen kontanter i tilfelle.

Little girl walking down beautiful street of a mediterranean town. The girl is wearing a sundress and straw hat.
Vær nysgjerrig
Det gjelder å være åpen, nysgjerrig og interessert i det du opplever og dem du møter. Snakk gjerne med folk, enten på spansk eller på engelsk, hvis de kan det. Ta masse bilder og smak på maten i små spisesteder. Besøk det lokale torget og dra gjerne ut til små landsbyer, der det ekte folkelivet ennå ikke har blitt forstyrret av masseturisme. Du må selvsagt respektere folks privatliv, og ikke løpe inn i hagene deres for å ta bilder, men prøv å komme nærmere innpå folket og kulturen. Du kommer til å få en annerledes og fantastisk ferieopplevelse.
Velg rett tidspunkt
Det beste er selvsagt å gå rundt på dagtid. Da er det lettere å ta bilder og møte folk, men det er også litt tryggere. Om natten kan det være litt mer ubehagelig å gå rundt, spesielt i de store byene. Husk også at du er i Spania, der folk gjerne tar siesta midt på dagen. Går du rundt under siestaen, risikerer du å ikke møte noen. Gå heller om morgenen eller om ettermiddagen, når det er mer liv i gatene.