Avenida.no

Hvilke land kan du reise på safari til?

Safari betyr reise på swahili, og er selve reisedrømmen for mange. Selv om du kan reise på en slik tur til blant annet India er det Afrika som står øverst på ønskelisten til svært mange. Drømmen er å få se elefanter, løver, sjiraffer og andre eksotiske dyr i deres eget naturlige miljø.

Sør-Afrika har nasjonalparker og reservater

Sør-Afrika har mye å by på når det kommer til safari. Den mest kjente parken er Krüger nasjonalpark. Den strekker seg over ikke mindre enn 400 km fra sør til nord og 70 km fra øst til vest. På dette enorme området kan du oppleve over 500 ulike fuglearter og 147 varianter av pattedyr, blant annet det som er drømmen for mange, nemlig “”De fem store””. Dette begrepet dekker over elefant, løve, neshorn, bøfler og leopard. Er du riktig heldig får du med deg alle fem på din aller første safariopplevelse.

Young lion cub - Masai Mara, Kenya

Den store safarifavoritten – Tanzania

Safari i Tanzania byr på mange spennende opplevelser. Her kan du oppleve Serengetisavannen og The Migration. Sistnevnte er den årlige vandringen der millioner av dyr, blant annet halvannen million gnuer, forflytter seg over savannen på jakt etter mat. Landet kan også by på attraksjoner som Ngorongorokrateret, som skal være det største åpne vulkankrateret i verden. I bunnen er det et svært mangfoldig dyreliv. En reise til Tanzania for å se på dyreriket kan også la seg kombinere med et besøk til Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell eller en avslappet badeferie på krydderøya Zanzibar.

Kenya og Masai Mara

I Masai Mara kommer det sebraer og gnuer inn fra Serengeti-savannen. Det er et fantastisk skue å se så mange dyr bevege seg. Parken er et samarbeid med masaiene, og her står lokalmiljøet og naturen i fokus. Kenya kan også by på safari til Mount Kenya og Samburu. Visste du forresten at Nyati Safari tar deg med til Sør-Afrika samt andre spennende steder på det afrikanske kontinent? De er eksperter i å sette sammen personlige reiser, som kombinerer dine ønsker med det beste kontinentet har å by på.

Okavango – Verdens største innenlandsdelta

Safari til Botswana byr blant annet på fantastiske Okavango, som er verdens største innenlandsdelta. Her finner du blant annet store konsentrasjoner av krokodiller, flodhester og bøfler. Deltaet og dyreriket som utfolder seg her kan du oppleve fra en lokal kano. Å bli ført gjennom kanalene av lokale guider er en garantert annerledes måte å oppleve dyr og natur. Botswana også verdens største elefantbestand. Landet er hjem for over 100 000 dyr og mange av dem har sitt tilholdssted i nasjonalparken Chobe.

Gorillaer, sjimpanser og ørkensand

Safari er mer enn bare elefanter og neshorn. Velger du Uganda kan du reise opp i fjellene og oppleve fjellgorillaer, en art som faktisk er utrydningstruet. Her er det trekking som er safariformen og det anbefales at du er i god form. Landet kan også by på sjimpanser. I Namibia finner du verdens største sanddyner, merkelige planter og ørkenelefanter med lange ben. Etosha nasjonalpark er stedet for deg som vil oppleve mengder med dyr. Namibia og Uganda er utvilsomt et godt valg for deg som har vært på tur tidligere eller bare ønsker noe helt annet.

La drømmene bli virkelighet

Safari er noe alle fortjener å komme på minst en gang i livet. En slik reise gir deg minner og opplevelser for livet. Planlegger du godt trenger heller ikke reisen å bli dyr. Opplevelsen finnes i alle kategorier og lar seg også kombinere med både strand, golf og kulturopplevelser.