Avenida.no

Spania

Spania er et kongerike som ligger på den iberiske halvøyen, sør i Europa. Spanias naboland er Frankrike, Andorra, Portugal og Gibraltar, og landet grenser i tillegg til Middelhavet i sør. Spania har rett over 48 millioner innbyggere og er med det det 28. største landet i verden basert på innbyggere, og det fjerde største i Europa basert på areal.

id 1

Klimaet i Spania er typisk for Middelhavsregionen der hvor landet grenser mot Frankrike og Middelhavet. Lengst nord i Spania finner man et atlantisk klima, mens høyslettene i innlandet har et kontinentalt klima. Dette betyr store variasjoner fra område til område, spesielt i forhold til nedbør. I kystområdene i sør har man oftest tørre og varme somre mens vintrene har mer nedbør. I nordlige og høyereliggende områder opplever man mye lavere temperaturer, samt mer nedbør.

Spania er også kjent for sin livlige kultur, og dette gir seg utslag i alt fra festivaler og tyrefekting, til mat og god vin. Internasjonalt har Spania fått mye kritikk for tyrefektingskulturen som må sies å være en ganske barbarisk tradisjon. Man kan ikke unngå å tenke på fordums gladiatorer når man ser en matador i kamp mot en okse, og det er vanskelig å godta at denne typen underholdning skal få beholde sin plass i et sivilisert samfunn. Tyrefekting har blitt forbudt flere ganger i løpet av historien, men per i dag kan man fortsatt oppleve denne sporten i Spania.

Heldigvis har Spania også mye flott kultur å by på, og det er verdt å nevne Gaudís berømte arkitektoniske underverker, den verdensberømte fiskeretten paella og sprudlende spansk musikk og dans. Med sitt middelhavsklima er Spania perfekt for dyrking av oliven, vindruer og tomater; absolutte nødvendigheter for den tradisjonelle middelhavs-matkulturen. Spania er også kjent for både gode oster og herlige spekeskinker, og det skal godt gjøres å gå sulten fra et spansk matbord.

Når det kommer til musikk er Spania kjent for livlige akustiske gitarer, maracas og lidenskapelige flamencodansere. Gatemusikken i Spania er en opplevelse i seg selv, og stemningen er alltid høy der hvor man finner både mat og musikk.