Avenida.no

Flytte til Spania?

Er du en av mange som vil flytte til Spania? Vi nordmenn flytter til Spania som aldri før. Spania er et land som lokker mange, og spesielt på deres eldre dager. Landet kan skilte med behagelige temperaturer, hyggelige folk og komfortable boforhold på lekre anlegg. En annen viktig faktor er at du er fri til å ta med deg pensjonen så lenge du flytter til et EU/EØS-land. Hvis du tenker på å flytte har du sikkert noen spørsmål eller noe du ønsker mer informasjon om. Spaniaposten, og her kan du få gode råd og tips om å bo der.

1200px-marbella3Få et herlig liv i Spania

Når en skal flytte til Spania er det en del som må organiseres. Det kan være greit å sette seg opp en liten liste med ting som bør gjøres og sjekkes. Først og fremst må en jo selvfølgelig finne et sted å bo. Mange kjøper en leilighet eller et hus, mens noen foretrekker å leie. Deretter skal en også kjøpe nye møbler, det blir vanskelig å ta med møblene hjemmefra. Har en barn må en tenke på skole for barna, og selvfølgelig jobb for en selv, hvis ikke den allerede er på plass. En annen viktig del av det å flytte til utlandet er at en må sjekke opp og ordne alt som har å gjøre med skatt, trygd, adresseendring osv. Men slapp av, det finnes mange steder du kan få informasjon. En ting er sikkert, når alt er på plass kan du lene deg tilbake og tenke: «Jeg gjorde det riktige valget»

Mange nordmenn velger Spania

Spania er som sagt et svært populært land å flytte til, spesielt for oss nordmenn. Noen foretrekker å bo i et hus på landet, dyrke sin hobby og ha godt om privatliv. Andre liker best å bo på et større anlegg hvor de kan møte andre nordmenn som kan bli deres beste venner. Noen anlegg har såpass mange nordmenn, eller består kanskje kun av nordmenn, og kan nesten føles som et lite Norge. Smak og behag, en kan finne akkurat det en ønsker seg når en skal flytte dit. Ikke minst er maten fantastisk. Her kan en spise deilig tapas til lunsj eller middag. En må heller ikke glemme den fantastiske spanske pata negra skinken som kan nytes når som helst med et deilig glass spansk vin. Det som også er så fint er at man lett kan få tak i mat som er nokså lik den norske. En kan derfor enkelt lage seg et «norsk» måltid når en skulle ha behov for det.