Avenida.no

Nordmannens favoritt

Når det kommer til sol og sommer får vi nordmenn gjerne litt for lite av det her hjemme, og vi søker oss derfor utover til sørligere breddegrader for å få inn det som mangler. Det er mange destinasjoner som frister, men for nordmenn er det Spania som i en årrekke har stått som den absolutte feriefavoritten. Det er kanskje ikke så rart heller, for hva får man ikke i Spania? Hovedtrekkplasteret er nok sol og varme, sammen med sjansen for sjø- eller bassengliv, men den spanske kulturen er heller ikke noe å kimse av. Der hvor nordmenn er litt mer tilbaketrukne, kanskje til og med sjenerte av seg, er spanjolene lidenskapelige, høylytte og utrolig energiske.

dv1652009

Over en million nordmenn besøker Spania hvert år, det er faktisk 25 % av befolkningen! Hvor vi drar varierer litt, men det virker som det er Kanariøyene og Costa del Sol som er de store favorittene. I tillegg til et herlig klima har disse feriedestinasjonene allerede et tilbud godt tilpasset for nordmenn. Her finner man restauranter med norsk mat, norsktalende turguider og hotellansatte som også snakker norsk. Det er med andre ord ikke så dumt å være norsk i Spania.

På tross av dette lønner det seg absolutt å ta noen forhåndsregler, for det skjer også at en del nordmenn blir svindlet, frastjålet verdisaker eller møter på andre typer problemer når de er på Spaniatur. Det er alltid lurt å være litt skeptisk, spesielt til alt for gode tilbud. Høres det for godt ut til å være sant så er det nok ofte også det. En annen ting å tenke på når man er ute og reiser, selv til “trygge” Spania er at man godt kan være litt forsiktig i matveien. Mange møter på problemer med magen, spesielt dersom de ikke er vant til å spise mye ukjent mat. Et godt tips er å sørge for at alt kjøtt er godt stekt og at man er litt forsiktig med grønnsaker og frukt dersom man ikke vet at de har blitt vasket skikkelig på forhånd. Det er også alltid lurt å være smart når det kommer til drikkevann. Har du en litt sensitiv mage så hold deg til flaskevann.