Avenida.no

Oksen Ferdinand

Kjærligheten til Spania startet for mange allerede i barndommen med boken “Oksen Ferdinand”. Det er en historie om viktigheten av å like seg selv og akseptere andre mennesker rundt seg.

Spania og Ferdinand

Spania har mer enn 48 millioner innbyggere, og hovedstaden er Madrid. Kongeriket Spania er på den Iberiske halvøya av Sør-Europa. Det var grunnlagt i 1949 og inkluderte tidligere Portugal. Mange storheter og berømtheter er fra Spania, noen av disse er Antonio Banderas, Salvador Dali, Pablo Picasso, Placido Domingo og Ferdinando El Toro.

Hos partyking.no finner du parykker og kostymer for deg som ønsker å kle deg ut som et kjært dyr. Mange barn foretrekker å kle seg ut som et dyr. Kanskje fordi dyr liker deg og aksepterer deg for den du er? I motsetning til mennesker er det kvaliteter hos oksen Ferdinand vi skulle strebe etter å ha. Ferdinand lærer oss å være fornøyde med den vi er, akseptere og respektere folkene rundt oss, og ikke dømme. Uansett hvem de er og hva de står for. Med verdens kjas, mas og jag er det greit med disse forbildene som kan hjelpe oss med bedre valg og løsninger.

Boken “Oksen Ferdinand” kom ut rett før den spanske borgerkrigen. Ferdinand ble sett på som forbilder for politiske og ideologiske meningsutvekslinger. Boken ble forbudt i Spania og Tyskland av Hitler. Boken ble sett på som korrupt og umoralsk. Den var forbudt til etter Francos død i 1975.

Pga. korona er det ekstra restriksjoner hva smittevernsregler angår, og det kan være vanskelig å vite hva som er riktig til en hver tid. Men akkurat nå bør man unngå å reise til Spania.

Spania er rikt på historie. Lidenskap, kjærlighet og varme føles så fort du setter beina på bakken i herlige Spania. Det er alltid spennende opplevelser og nye minner som venter – så da spørs det bare når vi kan reise dit igjen.