Avenida.no

Øyhopping i Hellas

Manges ferie har blitt endret og snudd opp ned i år på grunn av koronaen. Noen utnytter feriedagene i vakre Norge, mens andre er klare for sine årlige Hellas gleder. Alle er velkommen til Hellas, sa Statsminister Kyriakos Mitsotakis på nyhetene i juni 2020. Avslapping fra stress og korona-jag er derfor innen rekkevidde.

Hellas er feriestedet

Hvis du trenger litt ekstra penger etter alt med korona er kanskje forbrukslån løsningen for deg? Hellas er kjent for sol, sommer, nydelig mat og velvære for alle. Det er mange greske øyer som er gode å besøke. Flere reisebyråer har opplegg, og noen flotte startsted er Rhodos, Athen, Santorini, Kos og Kreta. Fra disse stedene kan du besøke flotte greske øyer og virkelig nyte det beste som finnes. Noen severdigheter kan være stengt på grunn av Korona, så ta kontakt med ditt reisebyrå. Du kan se skulpturer, utgravinger, eller vandre rundt i Santorinis gater, som er toppen av undersjøiske fjellkjeder etter en vulkan som eksploderte. Kanskje det frister med en av mange båtturer omringet av blått hav mens du spiser gresk souvlaki.

Noen øyer

Sett deg på forhånd inn i hva du vil se og oppleve. Noen av verdens vakreste øyer er her, og rikelige historier om severdigheter. Det er godt med dager på stranden med fersk vannmelon og frukt, men det er spennende å vandre litt i gamlebyer med oldtidens arkitektur og bygg. Flotte strender med fisking, dykking etter svamp og hoppe i land i noen bukter er ikke å forakte. Besøk en av mange vakre kirker som på Symi, og den berømte “Mamma Mia”-kirken på Skopelos. Noen øyer som Karpathos, Samos og Skiathos er noen favoritter du må inkludere i øyhoppingen. Blant mest besøkte er også Kykladene. Nyt ferien og stopp opp for hvitkalka steinhus med kongeblå tak. Bredt utvalg karismatiske vertshus i vannskorpen, og fantastiske pittoreske smug. Se magien når solen går ned over krystallklart vann.

Mange perler

Hellas byr på rike tradisjoner, og flotte perler. Severdigheter som tar deg tilbake til filosofers storhetstid, og UNESCOs verdensarvliste for en spennende by som Pythagorion. Hellas er rik på greske måltider som gleder ganen av fisk, calamari, grillspyd, feta, tzatziki, og så mye mer som vil skjemme bort smaksløkene dine.