Avenida.no

Interiør: Nordal, rått og flott

Rå og rustikk møbeldesign blir stadig mer populært. Både som en motvekt til de siste års høyglansede stil, men også brukt som en bevisst kontrast til det glatte og høyglansede. Møbelprodusenten Nordal er blant de som behersker denne stilen til det fulle.

Upolert og ekte uttrykk

I deres kolleksjoner brukes ubehandlet gjenbrukstre, rå betong, industrielt metall og tilsvarende elementer som gir produktene et upolert og ekte uttrykk.

Familiebedriften har en stall med designere tilknyttet seg, som behersker en stil som ligger opp imot maksimalisme. Samtidig er det en nordisk enkelhet over kolleksjonen.

Vi har sett nærmere på kolleksjonen og falt pladask for flere av Nordals produkter. Spesielt bruken av de helt rå materialene i møblene fikk redaksjonen til å hente frem superlativene.

Til kjøkkenet

Nordals designere har laget to spisebord som gjerne kunne fått plass i vårt kjøkken.

«Nordal Spisebord» utmerker seg spesielt, med en betong-bordplate og ben i rustikt tre, som skaper en herlig kontrast og balanse i designet. Dansk design på sitt beste!

«Nordal Raw Bord» utmerker seg også i positiv retning, med en treplate i furu som fremstår ubehandlet i sin rustikke stil, men platen er faktisk voksbehandlet. Bena har en røff industriell look, med grovsveiset metall i rustet finish. Det rustikke og industrielle er designmessig balansert på en perfekt måte.

Til begge disse bordene er det matchende benker som gir et gjennomført uttrykk. Benkene kan kompletteres med lammeskinn for en hjemmekoselig følelse opp mot de rå elementene.

Til stua

«Nordal Raw Krakk» er en trebent skammel full av kontraster. Skammelen er delvis behandlet og pusset, delvis fremstår den som uferdig ubehandlet. Alle skamlene er laget av hele trestykker og blir derfor unike.

«Nordal Sofabord Brun» skiller seg fra de øvrige produktene vi har lagt på «ønskelista» vår. Riktignok er det benyttet gjenbrukstre for en rustikk følelse, men metallbenas buede utforming og skråstilte plassering får bordet til å fremstå mer designet og ferdigstilt.

«Nordal Tractor Kontorstol». Som kontorstol er Tractor helt ubrukelig da den har form som setet til en Gråtass-traktor. Men som stol til et skrivebord i stua, er den bare smekkerlekker og en fantastisk kontrast til enkel nordisk stil, eller den kompletterer et maksimalistisk hjem. Ubehandlede materialer og rustet metall gir et unikt uttrykk.

«Nordal Raw Vitrineskap» er så langt fra de sødmefylte vitrineskapene vi vanligvis ser. Fremstilt i metall med patina-overload, synlige klinker og sveising, gir skapet en unik look og muligheter for helt personlig styling i stua.

Til soverommet eller gangen

«Nordal Downtown Raw Garderobeskap». Hvis du er lei av garderobeskap med nettinghyller og sponplatedører skal du ta en titt på dette skapet. Synlig bærende elementer, rillet metall i dørene og en litt slumsete finish gjør dette skapet helt unikt. Som en herlig provoserende kontrast, er det brukt håndtak i messinglook. Dette er skapet du enten elsker eller hater! Vi elsker det.

Som et lite apropos: Nordal har laget en reol, hvor de småharselerer med trådkurvene som er gjort til det bærende designelementet. Elskelig provoserende!

Det rustikke bergtok oss

Nordals kolleksjon består også av mer strømlinjeformede produkter, men det var det rustikke og rå som fanget vår oppmerksomhet og hentet frem superlativene i redaksjonen. Møbeldesignerne viser at de behersker kunsten å designe vakre og stilsikre møbler i materialer som normalt får oss til å tenke industri og lagerhaller.

Bruken av materialer vi normalt ikke vil ha i hjemmet, balanseres av det søtladede uttrykket til rustikke elementer. Betong og ubehandlet gjenbrukstre opp mot hverandre er gode eksempler på dette.

Vi fant kolleksjonen av Nordal møbler i nettbutikken UniLiving.no.

Se produktene her: https://unoliving.no/brands/nordal