Avenida.no

Hvorfor nordmenn fortsatt reiser til Gran Canaria

Gran Canaria er den største av Kanariøyene. Godt beliggende på afrikanske breddegrader har dette i tiår vært en av nordmenns foretrukne reisemål, særlig på den kalde tiden av året.

Men øya har mer å by enn godt vær. Ulike deler passer til ulike mennesker og behov.

Både partyfaktor og utforsking av storbyer

For et intenst partiliv er det foretrukne Playa del Inglés. Her er det høy diversitet av kafeer, barer og nattklubber. Gode glass i muntert selskap hører med i de avkjølende nattetimene. Eller du kan danse til soloppgangen, før du tar et par timers søvn.

Hotellene er plassert i akseptabel gangavstand til stranda slik at du ikke skal anstrenge deg for mye etter ei lang natt. Litt saltvann gjør godt for en utslitt kropp, før en enkel lunsj bringer maskineriet til hektene igjen.

For den som vil kombinere sol med litt storbyliv, er øyas hovedstad, Las Palmas lenger nord, det naturlige valget. Las Palmas har i større grad bevart den lokale sjarmen. Gå ikke glipp av La ruta del tapas på torsdagskveldene i den gamle byen. Da kan du gå fra bar til bar og prøve stedets utvalgte tapasretter for en rimelig penge.

Ellers er det her du går på shopping. Du finner alle Spanias største motehus representert på kjøpesentrene.

Og som i andre store byer er det et stort utvalg av kulturtilbud og diverse arrangementer. Hvis det passer med tidspunktet for reisen din kan du prøve å få med deg operafestivalen i mai eller karnevalet i februar.

Det er selvfølgelig heller ikke langt til stranda. Las Canteras-stranda kan skryte av øyas klareste vann.

Familieferie eller naturopplevelser

Har du med familie og småbarn er det kanskje litt andre behov enn nattklubber og uteliv som trekker. Den litt roligere feriebyen Arguieneguin på sørvestkysten har de fasiliteter som trengs. Hotellene har spesialisert seg på mottak av aktive småtasser som helst skal ha det stille på kveldstid, og ikke risikerer å forstyrre partyløver som vil sove lenge om morgenen.

På denne tiden kan du også se fiskebåtene legge til med dagens fangst av fisk og skalldyr. Den fordeles på restaurantene hvor du kan nyte måltidene dine senere på dagen.

For deg som vil ha naturopplevelser litt utenfor turistløypa, bør du slå deg ned i nærheten av Aguate. Her finner du idylliske turstier og naturreservatet Tamadaba. Den byr på bratte klipper, elvebredder og barskog.

Små fiskerlandsbyer med lokalt preg ligger også tett langs kysten.

Det er som regel aldri feil og aldri for sent å reise hit. Finn reiser til Gran Canaria her.