Avenida.no

Pilegrimsruten til Santiago de Compostela

Når sommerferien nærmer seg, er det mange som har lyst til å slappe av med en god bok på en strand. Andre ønsker mer opplevelse og å få med seg historiske steder samt se hvordan andre land og kulturer har det. I Spania har de pilegrimsruten til Santiago de Compostela, som gir aktive så vel som eventyrlystne, en mulighet til å få med seg sol og varme, mens man nyter den spanske kulturen. Man blir godt tatt i mot i Bilboa og får oppleve Pamplona, vinsmaking og de mange katolske kirkene i landet.

Feriealternativer for familien

Selv om alle nordmenn vil til Kreta om sommeren, så er Spania og pilegrimsruten et fint alternativ for sommerferien. Pilegrimsveien er en samling ruter som leder fra flere land i Vest-Europa til Santiago de Compostela-katedralen i den spanske byen Santiago de Compostela i nordvestdelen av Spania. Den tradisjonelle måten å vandre pilegrimsturer på har vært nedadgående i populæritet, men de siste 30 årene det fått en renessanse. Nå ferdes mange turister på disse veiene som gjerne ønsker å oppleve et alternativ til den tradisjonelle sydenferien som vi alle kjenner godt til. Dette er mer en opplevelsesferie der aktivitet, historie og kultur står i fokus. Man trenger ikke nødvendigvis å ta hele pilegrimsruten men kan velge å starte på ulike punkter.

Over 1 600 kilometer

Den spanske delen av denne pilegrimsveien ble oppført på verdensarvlisten i 1993 og man regner med at over 166 byer og landsbyer knyttes sammen langs pilegrimsleden. Begynner du for eksempel ruten i Frankrike, i Le Puy ved Lyon, må du vandre nærmere 1 600 kilometer før du kommer i mål. Det er derfor kanskje ikke helt realistisk å tro at man kan rekke hele turen på en sommerferie. refinansier dyre smålån hos Consida og legg opp til en kjempeutfordring over flere sommerferier der du får et helt nytt syn på det å feriere i Europa. Det finnes mange tips til slike turer og det er skrevet reisehåndbøker som det kan være lurt å lese seg opp på før man legger ut på eventyr som dette.