Avenida.no

Før avgang til Spania

Avreisen til Spania nærmer seg med stormskritt, forventingene er store og humøret stigende. Tanken på late dager i varmen, nye og spennende opplevelser er fristende, og avreisedagen kunne ikke kommet fortere. Men, når man skal ut og reise er det mange ting man skal huske på. Ofte tenker man nok at ting som shorts, solbriller, sommerkjoler og solkrem er det viktigste å få pakket ned i kofferten, men så grundig feil kan man ta. Dette er ting som lett kan erstattes, skulle man være så uheldig å glemme solkremen eller solbrillene.

 

Klart er dette viktig å få pakket med seg  i kofferten når man skal reise på utenlandsferie til solrike og varme destinasjoner; men det aller viktigste er nok allikevel å huske å få med seg både pass og flybilletter. Det er vel de færreste som ønsker å stå og svette på politistasjonen få timer før avreise i håp om å få motta et nødpass i siste liten før flyet letter.

 

Vi kjenner nok mest sannsynlig alle til det når en gjemmer en viktig gjenstand på et sted en anser som ”smart”, men som lievel viser seg å være smart, at når man skal finne gjenstanden igjen faktisk ikke kan huske hvor man har plassert den. Et av de verste scenarioene i forhold til dette, er når avgang til feriedestinasjonen nærmer seg og en ikke har den fjerneste idé om hvor en har plassert samtlige familiemedlemmers pass.

Barcelona city view from the roof

 

For å unngå dette høyst stressende scenarioet, kan det være en god idé å plassere slike viktige objekter, som for eksempel pass, på steder man kan huske, og ikke på såkalte ”smarte” plasser som man fort glemmer igjen. I stedet for å gjemme passene i små ”kriker og kroker” rundt omkring i boligen, ville det være et godt forslag å for eksempel oppbevare pass og andre avgjørende dokumenter i et arkivskap, hvor man kan holde god oversikt over skapets innhold.

 

Ved å ha god oversikt over hvor man oppbevarer pass, flybilletter og andre viktige dokumenter til ferien, unngår man å komme i den kinkige situasjonen på avreisedagen, og en kan dermed pakke og forberede ferien i fred og ro, uten å måtte gå rundt og gruble på hvor en har lagt de ”fordømte passene”. Med andre ord, har man orden på de viktige dokumentene på forhånd, så er det ingen grunn til å stresse før flyet letter, og man kan heller lene seg tilbake i flysetet og glede seg til alle de spennende opplevelsene som man har i vente.