Avenida.no

Paleiochora på Kreta – en liten gresk perle

Er du usikker på hvor du vil legge din neste feriereise til? Da har vi et godt tips til deg. I denne artikkelen skal vi se nærmere på den greske øyen Kretas flotteste og best bevarte hemmelige perler, nemlig landsbyen Paleiochora.

Paleiochora er en liten, sjarmerende, usedvanlig gjestfri landsby som ligger på sørkysten av øyen Kreta i Hellas. Dette er en helt spesiell landsby hvor mange musikere, malere og kunstnere fra hele verden valfarter til året rundt. Bli med oss videre og vi skal gi deg detaljene!

Landsbyen for ekte livsnytere

På 70-tallet var denne landbyen velkjent som en samlingsplass for hippier som kom til fra alle verdens kanter. Du vil fremdeles få en følelse av at noe av denne hippiekulturen fortsatt er der. Her finnes en flott blanding av glade backpackere, eventyrere og svært gjestfrie fastboende mennesker som får deg til å føle deg hjemme.

Hvis du har et trangt budsjett og ikke vil vente til du har spart opp nok penger til turen, kan det være et godt alternativ å ta opp et lån uten sikkerhet slik at du kan bestille reisen akkurat når det passer deg.

Du vil garantert få lyst å komme tilbake

Her finnes mange små trange smug, taverner, smykkebutikker og små koselige kafeer rundt ethvert hjørne. Hvitmalte små hus og et vell av fargerike blomster i alle regnbuens farger.

Om ettermiddagen stenges hovedgaten av for biltrafikk, slik at turistene kan bevege seg fritt rundt på brosteinsbelagte smågater, og slik at tavernene kan sette ut bord og stoler i gatene hvor man kan nyte kulinariske, greske opplevelser uten sidestykke.

Hvis du beveger deg ned på havnen, vil du finne et mangfold av fiskerestauranter som kan by på dagens fangst som du kan nyte i solnedgangen.

Nyt en kopp Siga-siga

Når det er tid for morgenkaffe, bør du absolutt prøve den greske kaffen Siga-siga. Dette er en typisk sterk gresk kaffe, bestående av varmt vann, sukker og finmalte bønner. Denne kaffen stammer tilbake til perioden da Hellas lå under Tyrkia, og ligner på det som kalles for tyrkisk kaffe. Nyt en slik kaffe i sosialt selskap på en av de mange tavernene. Når kaffegruten har falt ned i bunnen av koppen, er den klar til å drikkes. Hvorfor kaffen er så sterk, er noe usikkert. Uansett, dette er en fin start på dagen som gir deg en skikkelig oppkvikker med energi til dagens utflukter.

Denne landsbyen er så langt vekk fra en typisk turistby, hvor nordmenn flyr rundt med vikinghjelmer og turistskjorter, som mulig. I stedet kommer man tett innpå de lokale beboerne og dette er en av de få plassene som ennå ikke er overkjørt av turismen. Vel verdt et besøk, med andre ord.