Avenida.no

Noen forslag til aktiv ferie

Sommerferien skal være en periode der du virkelig får anledning til å lade batteriene dine, på egen hånd eller sammen med familie og venner. For noen er det nok å ligge helt i ro på en strandstol i fire uker, men for andre begynner det å krible i beina etter bare et par timer på den samme stranden. Heldigvis finnes det en rekke aktiviteter du kan drive med på ferie, som du dessuten kanskje kan få med barna på hvis de er med?

Det finnes etter hvert også flere hoteller og resorter som profilerer seg som ekstra tilpasset deg som vil ha en aktiv ferie, men nesten alltid vil du finne et godt nok utvalg uansett hvilket hotell og destinasjon du velger. Et lite ekstra tips kan være å ha med et actionkamera. Da kan du dokumentere selv de mest spennende aktiviteter, og med 100 ulike størrelser av bilderammer hos BGA er det lett å få noen skikkelige kule motiver på veggen hjemme.

Sykling, løping og turgåing

Hvis du planlegger å løpe, sykle eller gå mye på tur, da bør du sannsynligvis se etter en destinasjon der det ikke er kjempevarmt. Et alternativ er selvfølgelig å reise litt utenom den aller varmeste perioden midt på sommeren. Mallorca er for eksempel et ekstremt populært reisemål for syklister, spesielt om våren når det fortsatt er behagelige temperaturer.

De aller fleste turisthoteller reklamerer med både løyper for løping og utleie av sykler. Samtidig bør du tenke over hvor realistisk det er å gi seg ut i 35 grader varme. Eventuelt kan det kanskje være mulig å ta en løpetur om morgenen, før det blir ulidelig varmt? I henhold til sykling bør du sette deg inn i hvordan forholdene på veiene er rundt der du skal bo.

Vannsport, inkludert SUP

Vannsport er noe mer uavhengig av temperatur. Så lenge du bruker mye solkrem og dekker deg til når det er skikkelig sterk sol, kan du drive med vannsport uansett hvor varmt det er i luften.

En aktivitet som virkelig har tatt av i senere år er Stand Up Paddle, som forkortes SUP. Det betyr at du bruker et brett som ligner på et vanlig surfebrett, men du står på brettet og tar deg fremover med en padleåre. Dessuten kan du sitte på kne, eller til og med gjøre yoga-øvelser på brettet! Dette er en litt mer rolig vannaktivitet, sammenlignet med vanlig surfing på høye bølger.

Selvfølgelig skal heller ikke vanlig svømming undervurderes. Det er en svært effektiv treningsform, der du benytter hele kroppen. Dessuten er det veldig lett å ta en svømmetur, du kan til og med kamuflere det som at du bare skal kjøle deg av litt, hvis familien synes at du trener for mye.