Avenida.no

Hvorfor reise verden rundt?

Vi har nok alle vært der på et eller annet tidspunkt i våre liv at vi har ønsket å reise verden rundt. Det er noe befriende med tanken på å bare sette seg på et fly og oppleve alle verdens hjørner. Men det er dog ikke alle som har råd til dette eller tiden som skal til. Å reise kan være rådyrt til tider. Selv om et lån fra centum kan komme til gode, så må en også ha tiden til å reise. For mange er det situasjoner i livet som kommer opp og hindrer dette. Selv om en for eksempel ikke bare kan reise når en har barn og familie, så er det mange andre situasjoner en egentlig bare burde ignorere så en får kommet seg avgårde. Det er fordi livet er for kort til å ikke reise. Verden er klar for at du tar stegene ut i den. Eller skal du virkelig bli værende i Norge resten av livet ditt?

Dersom du i dag hadde pengene, tiden og alt var klappet og klart, så er det heller ikke helt sikkert at du hadde reist. Det er mest sannsynlig fordi enkelte mennesker ville ha motsagt din ide. Den eldre garde, det vil si de som er litt bitre over at de aldri dro, vil fortelle deg at reising er bortsløste penger, og at du heller bør spare dette til hus, bil og utdanning. Selv om alle de ovennevnte er positive ting å spare til, så er dette ting du skal vente med i livet. For så snart du har satt i gang det livet, så er det sjelden noen vei tilbake. Får du for eksempel barn, så kan du ikke virkelig reise jorda rundt før de blir mye eldre. Det vil si, du kan fortsatt reise, men ikke over lengre strekk slik du har mulighet til når du er i yngre alder eller uten forpliktelser.

Så uansett om du er 16 eller 40, dersom du ikke har forpliktelsene linet opp, så bør du komme deg ut og reise. Verdens mange spennende, og kanskje noen skumle, hjørner venter på deg. Skal du oppleve storbylivet eller strendene? Den Sør Amerikanske kulturen eller den Asiatiske? Tør du å spise all den maten som blir tilbudt deg eller er det kanskje hensiktsmessig å holde litt tilbake? Det er mange ting som vil forme deg i løpet av å reise, og kanskje mest av alt er det å møte nye mennesker hele tiden. Du vil kunne bygge nye forhold over hele verden, og når du en gang vender snuta hjemover, så skal du ikke se bort i fra at innboksen din fylles med meldinger fra folk som bor rundt i hele verden!