Avenida.no

Endelig kan vi snart reise til Spania igjen

Hvem hadde trodd at vi noen gang skulle si at nordmenn ikke kunne reise til Spania? Slik har det vært i over et år, og nordmenn sitrer etter fiesta og bacalao på spanske strender. Men hva må til før vi igjen kan bestille de vante reisene til Spania?

Vaksine og kontroll

Vi må regne med at rådene fra FHI blir endret flere ganger i 2021, men endelig har vaksinene blitt faset inn i helsesektoren verden over. Allerede har en milliard doser blitt satt, og i Norge har allerede 75 % av pensjonistene blitt vaksinert.

Selv om vaksinene ikke kan garantere 100 % beskyttelse, vil de utgjøre en stor forskjell. Derfor vil R-tallet synke og da kan vi igjen reise til Spania. At man er vaksinert må mest sannsynlig kunne dokumenteres med et vaksinepass rett før avreise.

Karantenehotell og avstand

De som skal reise i sommer må holde avstand. Det vil si minst 2 meter avstand til alle mennesker de ikke kan kalle nærkontakter. Det nye fenomenet karantenehotell:https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/karantene-og-isolering/ har blitt en vanlig trend for reiselivet og reisende. Det kan godt hende at dette kravet videreføres gjennom sommeren. Da må man oppholde seg på hotellet ved hjemkomst, frem til det foreligger en negativ test på dag syv. Dersom karantenehotellkravet viker når man er vaksinert, er det grunn til å tro at svært mange velger å dra utenlands på ferie.

Da vil det bugne av nordmenn i Playa del Ingles og Las Catedrales hele sommeren, men det er likevel viktig å huske å holde avstand. Den skal være minst 1 meter, men i de siste reportasjene i avisene oppfordres det til å holde 2 meter avstand.

Bestill med reiseforsikring

Det kan være lurt å bestille nå, men det er viktig å betale litt ekstra for å forsikre kjøpet. Da kan du få pengene tilbake dersom reisen blir avlyst. Det er fint å få tilbake utleggene til fly og opphold, slik at man kan nyte feriedager i landets nærmeste ferieland i stedet, nemlig Danmark.