Avenida.no

Lær deg spansk før du drar!

Det finnes i dag så mange nordmenn i Spania at det nesten holder å kun snakke norsk. Men er du ikke bare interessert i å ligge på stranda eller ta en drink i baren, da kan det å snakke lokalspråket være til stor hjelp. Det er via god kommunikasjon de største opplevelsene fremtrer!

Er det vanskelig å lære seg spansk?

Spansk er et romansk språk som historisk sett er basert på en dialekt som heter kastiljansk, og det er et av verdens mest brukte språk. Dersom du lærer deg spansk, kan du faktisk bruke det i mange andre land, slik som Mexico, Colombia, Cuba, Argentina og Chile, bare for å nevne noen få! Det er ikke spesielt komplisert å lære dette språket, det gjelder bare å vite hvilke metoder som er de mest effektive.

Mange tror at det nesten er umulig å lære seg et nytt språk i voksen alder. Men takket være alle de ulike metoder og kurs som tilbys, så er ikke dette sant. Det gjelder bare å finne den riktige måten for deg. Den aller mest effektive metoden er rett og slett å oppholde seg i det landet der språket brukes. På denne måten har du konstant tilgang på praktiske øvelser, både i butikken, på TV eller på tur rundt i nærområdet. Snakker du spansk med en spanjol vil du raskt oppleve at nye dører åpner seg, og de vil sette stor pris på at du prøver!

Hvilke metoder er de beste?

Det finnes i dag utallige gratiskurs på nettet. Det kan være lurt å prøve ut noen av dem for å komme i gang. Samtidig som du surfer på nettet, kan du benytte deg av en bet365 bonus som er en bonuskode som gir deg gode rabatter dersom du liker å spille i løpet av Spania-oppholdet. I tillegg til språkkurs på nett, finnes det mange andre metoder. Er du glad i musikk? Da kan det være lærerikt å synge med på rolige spanske kjærlighetsballader. Slik lærer du raskt den riktige uttalen. Skaff deg raskt en liten reisehåndbok på norsk og spansk. Der lærer du de aller mest grunnleggende frasene som du kan bruke under oppholdet, og ha den alltid i vesken. Når du skriver innlegg på Facebook eller reisebloggen din, skriv dem på begge språk. Slik tvinger du deg selv til å oversette, noe som trener deg raskt til å lære det nye språket.

Det er lettere enn mange tror

Dersom du er så heldig å oppholde deg mye i Spania, da kommer jo språket mer eller mindre av seg selv. Det er mye lettere å lære spansk mens alle andre rundt deg bruker det aktivt. Gå mye i butikken og på barer, og tving deg selv til å bestille eller kommunisere kun på spansk. Jo mer du snakker, jo fortere lærer du. For å kunne begynne med slik innlæring, er det som sagt lurt å ha noen grunnleggende ord og setninger allerede innlært. Det er veldig viktig at du setter deg mål for studiene dine, og holder deg til dem. Minst en time hver dag bør være et minstemål.